Garnki Venice, a zdrowe gotowanie, czyli o sekrecie marki.

Zdrowe odżywianie się to trend, który podbija serca osób na terenie całego globu. Od kilku lat obserwuje się gwałtowny wzrost zainteresowania tematem zdrowej żywności. Konsumenci odchodzą od kupowania wysoce przetworzonych produktów, a także tych, w których jest duża zawartość solu, cukrów oraz konserwantów. Popieramy w pełni podobne podejście. Dzięki niemu spada ilość zachorować na różnego typu choroby związane z nieprawidłowościami w żywieniu. Należy pamiętać, że prawdą jest stwierdzenie, że jesteśmy tym, co jemy. Na przestrzeni ostatnich lat można także zauważyć, że oprócz fascynacji samymi produktami żywnościowymi, ludzie zaczynają także przykładać znacznie większą wagę do samego procesu gotowania, a co za tym idzie do tego w czym przygotowują oni potrawy. Garnki Venice stanowią przodującą markę jeśli chodzi o produkcję akcesoriów kuchennych. Garnki Venice wcale nie stanowią tanich przedmiotów, a mimo to ich sprzedaż nieustannie wzrasta, a w Internecie każdego dnia pojawiają się kolejne pozytywne opinie na ich temat. Co składa się na sukces marki Venice? Zapytaliśmy o to u samego źródła. Na nasze pytania odpowiada w dzisiejszym wywiadzie pani Magdalena Jaworska, osoba reprezentująca firmę Venice w Polsce.

Garnki Venice, a zdrowe gotowanie, czyli o sekrecie marki.

Garnki Venice zostały wyposażone w dno akutermiczne, które składa się z dziewięciu warstw. W konsekwencji przynosi ono efekt taki, że ciepło kumuluje się na dnie garnka, a następnie rozchodzi po jego wewnętrznej części, powodując tym samym, że surowce poddawane procesowi obróbki termicznej gotują się w sposób równomierny. Takie rozwiązanie jest bezpośrednią przyczyną braku konieczności używania dodatkowych porcji oleju praz innych tłuszczy, ponieważ wytapiają się one same podczas gotowania z przygotowywanych produktów. To także kluczowa kwestia dotycząca oszczędności energii, ponieważ w taki sposób gotuje się szybciej.” – relacjonuje Magdalena Jaworska.

garnki venice

Garnki Venice to także promocja gotowania na parze. Badania dowodzą, że podczas przygotowywania potraw na parze zatrzymuje się w nich nawet do osiemdziesięciu procent cennych wartości odżywczych, a także zawartych w nich minerałów oraz witamin.

„Garnki Venice do gotowania na parze mają za zadanie promowanie zdrowych sposobów przygotowywania potraw. Podczas tradycyjnego gotowania w wodzie większość cennych mikroelementów zawierających się w warzywach czy mięsie wygotowuje się z nich, a następnie zostaje wylana. Nie przynosi to absolutnie żadnej korzyści ani względem kwestii zdrowotnych, ani smakowych, ponieważ większość smaku traci się we wrzątku. Gotowanie na parze umożliwia poznanie nowych aspektów związanych ze smakiem warzyw i owoców. Pozwala ono na zatrzymanie większej intensywności, a tym samym bezpośrednio przyczynia się do tego, że nagle może okazać się, że znany dotąd brokuł czy ziemniak smakuje znacznie lepiej niż sądziło się dotychczas.” – w taki sposób do tego zagadnienia odnosi się pani Magdalena Jaworska.

A co ze smażeniem? Czy garnki Venice zaskakują jakąś niepowtarzalną technologią?

Wygląda na to, że owszem. W ofercie marki Venice swoje miejsce odnajdują także patelnie, w których zastosowano rozwiązanie, z pomocą którego możliwym jest wyeliminowanie używania nadprogramowych ilości tłuszczu czy oleju. Z pewnością taki stan rzeczy jest bezpośrednią przyczyną zmniejszenia się problemów z utrzymaniem prawidłowej masy ciała. Jak to działa? O tym opowiada nam reprezentująca markę Venice na terenie Polski – Magdalena Jaworska.

„Patelnie Venice zostały zaprojektowane w taki sposób aby maksymalnie zmniejszyć potrzebę dolewania dodatkowych ilości oleju do smażonych potrwa. Ich powłoka pozwala na wytapianie się tłuszczu bezpośrednio z surowców, które poddajemy procesowi obróbki termicznej. Jest to o wiele bardziej zdrowe dla organizmu ludzkiego niż tradycyjne formy smażenia, a ponadto pozwala na większą kontrolę swojej wagi i spożywanych kalorii przez amatorów bycia fit, sportowców, a także pasjonatów zdrowego żywienia.”

W ofercie firmy Venice udało się nam także odnaleźć patelnie z funkcją rozmrażania no-frost. Stanowi ona zupełną nowość na rynku akcesoriów kulinarnych, a tym samym niezwykła rewolucję. To absolutny must-have każdego kucharza. Od dziś można całkowicie zapomnieć o konieczności pamiętania o wyjęciu mięsa z zamrażalnika na dzień przed planowanym gotowaniem bez żadnych konsekwencji. Jako, że sami pasjonujemy się tematem gotowania i kulinariów – jesteśmy całkowicie zachwyceni nowym projektem marki Venice.

Garnki Venice – solidne naczynia ze stali szlachetnej w eleganckiej formie.

Trzeba przyznać, że garnki Venice zachwycają nie tylko kwestią swojej wytrzymałości, ale także wykonaniem, kształtem oraz paletą barw, której użyto podczas ich produkcji.

„Garnki Venice zostały wykonane ze stali szlachetnej. Jest to materiał, który znajduje się w czołówce najbardziej trwałych metali, których używa się procesie produkcji wszelkiego rodzaju akcesoriów kuchennych. Dzięki jego użyciu garnki Venice są całkowicie odporne na wszystkie możliwe typy uszkodzeń mechanicznych, a w tym zarysowania, zadrapania, pęknięcia czy też wgniecenia lub kruszenie się ich powierzchni. Producent daje swoim klientom aż dwadzieścia lat gwarancji na swoje sprzęty. Jest tak ponieważ jest absolutnie przekonany o ich niezawodnej jakości. Prawda jest taka, że garnki Venice to inwestycja na długie lata, a naczynia prędzej się znudzą niż zniszczą. Należy pamiętać, że zakupu produktów marki Venice można dokonać jedynie podczas specjalnych pokazów kulinarnych, na których są one prezentowane klientom. Tańsze produkty, o podobnym wyglądzie, które można dostać w internecie są niestety kiepskimi podróbkami, których jakość pozostawia wiele do życzenia. Zakup takich podróbek jednoznacznie będzie wiązał się jedynie z ogromnym rozczarowanie, dlatego też przestrzegam nad próbą poczynienia tego typu oszczędności. Oryginalne garnki Venice można kupić jedynie na wspomnianych wcześniej pokazach, a ich koszt oscyluje w okolicach siedmiu tysięcy złotych za komplet. Cena jest ściśle uzależniona od ilości naczyń w komplecie.” – relacjonuje i ostrzega Magdalena Jaworska.

Po wypowiedzi bohaterki naszego wywiadu można dojść do jednoznacznego wniosku, że garnki Venice nie bez powodu stały się tak popularne na przestrzeni ostatnich lat. 20 lat gwarancji na nakup naczyń Venice, możliwość przetestowania ich podczas pokazu, a także inne aspekty polityki firmy są godne podziwu i sądzimy, że w pełni zasługuje ona dzięki temu na zaufanie ze strony konsumentów.

Napisz komentarz!

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *